Chat

Parttime aan de slag in de logistiek? Kan gewoon!

Xhevdet is logistiek directeur bij Timberland in Almelo. Wij spraken hem over zijn carrière en het belang van parttimers in de sector. 

“We hebben nu een kleine groep parttimers in dienst. Dat zijn bijvoorbeeld dames die een of twee dagen per week werken in verband met kinderen, of mensen die alleen ’s avonds werken. Ik ben zelf vader van drie kinderen, dus ik ken het. Vroeger hadden we die helemaal niet, maar sinds twee jaar zijn we daarmee begonnen. Het is soms moeilijk om in te plannen, dat moet ik wel toegeven. Het vraagt meer tijd van de supervisors, maar het is wel te plannen. In drukke periodes werken we met drie shifts, dat biedt genoeg mogelijkheden om flexibel te werken.” 

Hoe is de man/vrouw verhouding in jullie warehouse?
“Nu zitten we op 60% mannen, 40% vrouwen. De werkzaamheden waren best zwaar, maar met nieuwe technologie hebben we veel geïnvesteerd in ergonomie. Qua pick en pack werkzaamheden kan iedereen nu overal werken, ongeacht fysieke kracht. We hebben nu ook veel dames die op de heftruck rijden, bijvoorbeeld. Drie, vier jaar geleden reed daar hooguit één vrouw. Dat is nu wel anders.”

Hoe zorgen jullie dat iemand weet waar hij aan begint voordat iemand bij jullie gaat werken? 
“Als mensen bij ons binnenkomen gaan ze eerst in gesprek met onze HR afdeling, en dan krijgen ze een rondleiding in het warehouse. Ervaren warehouse medewerkers laten alle apparatuur zien waar we mee werken. De hal, de machines, het product… De eerste indruk is vaak ‘wow, wat groot’. Dan stop je al snel met denken, want wat ga je daar in vredesnaam doen? Dus dan maken we het klein. We gaan de details uitleggen en vertellen wat we op elke plek aan het doen zijn. Dan heb je al een heel andere indruk dan wanneer je alleen weet: dit is een groot bedrijf. Er is altijd wel een aantal mensen dat op basis van de rondleiding toch afhaakt, maar toch blijft uiteindelijk 60% in de logistiek werken.”

Wat heb je nodig om in de logistiek te werken?
“Het begint met het gevoel dat je hier wilt werken. Je moet het werk leuk vinden, en niet weglopen voor uitdagingen. Als je mee wilt gaan in ontwikkelingen, bereid bent om hier en daar een training te volgen, kunt samenwerken… Dan zit je wel goed.”

 

Top 10 beroepen

We hebben de leukste banen voor je op een rijtje gezet. Wat past het beste bij jou?

Ontdek de bedrijven

MSG

MSG heeft regelmatig vacatures voor onderstaande beroepen en functies. Schrijf je in en ontdek jouw mogelijkheden bij dit mooie bedrijf!

Lees meer