Chat

5 misvattingen over werken in de logistiek

Misverstand 1: het is lichamelijk veel te zwaar

In de logistiek is het hard werken, maar het is veel meer dan alleen kilo's tillen. Magazijnen zijn tegenwoordig zo ingericht dat het lichamelijk prima te doen is. Alles kan op de juiste hoogte worden gebracht waardoor je rug gespaard blijft. Voordeel: je blijft er mooi fit bij! 

Misverstand 2: de logistiek is een mannenwereld

De vrouwen veroveren steeds meer terrein in de logistiek! Met name op kantoor werken meer vrouwen dan je zou denken. Op de vrachtwagen werken nog steeds voornamelijk mannen, maar ook dat werk is prima geschikt voor vrouwen. 

Misverstand 3: in de logistiek moet je 's nachts werken

De logistieke sector draait 24/7 maar dat betekent niet dat iedereen ook 24/7 werkt. Bij veel functies werk je gewoon op kantoortijden. Overdag zorg je ervoor dat het werk 's nachts door kan gaan. 

Misverstand 4: als chauffeur ben je dagenlang niet thuis 

Bij veel bedrijven kun je ook als nationale chauffeur aan de slag. Je rijdt dan alleen ritten binnen Nederland en bent gewoon 's avonds voor het avondeten thuis. 

Misverstand 5: het is altijd fulltime werken 

Veel functies zijn juist parttime. De logistieke sector is hard op zoek naar mensen, en jij kunt prima aangeven hoeveel uren jij wilt werken. 

Top 10 beroepen

We hebben de leukste banen voor je op een rijtje gezet. Wat past het beste bij jou?

Ontdek de bedrijven

terStal

TerStal heeft regelmatig vacatures voor onderstaande beroepen en functies. Schrijf je in en ontdek jouw mogelijkheden bij dit mooie bedrijf!

 

Lees meer
Meld je aan

We maken zo snel mogelijk een account voor je aan en helpen je snel met het vinden van een leuke baan!


Wat kan ik verwachten?