Chat

Chauffeur

Het bijzondere aan een functie als chauffeur is dat de algemene gedachte direct is dat je in een vrachtwagen rijdt. Dat is natuurlijk vaak ook zo, maar het kan ook een bestelbus, bakwagen, bus of taxi zijn. Bij logistieke bedrijven in Twente wordt in chauffeur vacatures wel meestal gevraagd om vrachtwagenchauffeurs. Gemiddeld kun je hiermee zo’n € 30.000 per jaar verdienen. Ben jij chauffeur en toe aan een nieuwe uitdaging? Bekijk dan de vacatures en solliciteer direct.


Zo kun je chauffeur worden

Als je besloten hebt om chauffeur te worden, dan zijn er nog tal van mogelijkheden binnen het chauffeursvak. Voor alle soorten vervoer geldt dat je je rijbewijs moet halen. Er zijn verschillende soorten: rijbewijs C, C met code 95, C1 en CE. Allemaal zijn ze geldig voor specifieke situaties. Als je een baan als tankchauffeur interessant vindt heb je vaak nog extra certificaten nodig zoals een ADR- en VCA-certificaat. Je gaat dan aan de slag met gevaarlijke stoffen, en veiligheid gaat boven alles! Het is belangrijk dat je niet alleen weet hoe je de vrachtwagen moet besturen, maar ook dat je zo veilig en efficiënt mogelijk rijdt. Je werkgever wil namelijk graag liefst zo min mogelijk brandstof gebruiken, dus zuinig rijden is een must!

Veel onderweg

Of je nu aan de slag gaat bij een transportbedrijf of bij een bedrijf met eigen vrachtwagens, je bent veel onderweg. Dat kan nationaal of internationaal zijn. Er wordt ook van je verwacht dat je naast het veilig en snel vervoeren van de lading ook de lading controleert tijdens het laden en eventueel lossen. Ook het papierwerk hiervoor handel je af. Onderhoud en reparatie aan je vrachtwagen kun je voor een deel zelf, net als het schoonmaken ervan.

Meer weten?

Als je meer wilt weten over een functie als chauffeur bij een bepaald Twents bedrijf waarvan je een vacature ziet staan, meld je dan aan!


Bedrijven met Chauffeur

Hieronder vind je een overzicht met bedrijven waar je zou kunnen werken als Chauffeur.

Bijbaan of vakantiewerk als Chauffeur?

Er zijn veel bedrijven die werk hebben voor studenten of andere mensen die een bijbaan zoeken voor één of enkele dagen per week. Vaak kun je in overleg met de werkgever bepalen wanneer jij wilt werken. Meer weten wat er mogelijk is? Schrijf je in of kijk op de kaart welke bedrijven er bij jou in de buurt op zoek zijn naar orderpickers!