Chat

Werkzaamheden bij Panduit ECW

Schrijf je in en ontdek jouw mogelijkheden in de logistiek! 

Werken bij Panduit ECW

Internationaal

Panduit is een internationale speler op het gebied van bekabeling en netwerkproducten zoals kabelbinders, bedrading en connectoren en het doel van Panduit is om elektrische en communicatieverbindingen eenvoudiger en efficiënter te maken. Panduit is ontstaan in 1955 in Chicago (VS), hier zit nog steeds het hoofdkantoor. Inmiddels vindt de productie van producten en bekabeling op meerdere plekken wereldwijd plaats (zoals bijv. in de Latijns Amerika en Azië)) waarna ze voor de Europese markt naar het distributiecentrum (Panduit ECW B.V.) in Almelo komen. In het Nederlandse distributiecentrum in Almelo zijn ze verantwoordelijk voor de opslag en overslag van producten die door Panduit wereldwijd worden geproduceerd en vanuit Almelo hun weg vinden naar onze klanten (bedrijven, tussenpersonen) in het Midden-Oosten, Europa en Afrika. Hiervoor regelen de klanten zelf het vervoer, Panduit vervoert de goederen niet.

Allround

Panduit ECW B.V. is sinds 1996 gevestigd in Nederland en sinds 2001 in Almelo. Wereldwijd werken er ongeveer 5000 werknemers bij Panduit, waarvan er ruim 50 bij Panduit ECW B.V. in Almelo werkzaam zijn. Ongeveer 60% van de medewerkers in Almelo is werkzaam in het magazijn, de rest van de medewerkers zijn werkzaam in ondersteunende rollen zoals Finance, HR, Logistics etc. In het magazijn wordt in een 2-ploegendienst gewerkt en zijn werknemers verantwoordelijk voor het ontvangen, verwerken en versturen van producten volgens vastgelegde processen en procedures. Panduit ECW B.V. streeft ernaar om van alle magazijnmedewerkers allround magazijnmedewerkers te maken, wat wil zeggen dat zij alle facetten van het magazijnwerk (selecteren en verpakken van orders maar ook het laden en lossen) leren kennen en eigen maken. Doorgroeien naar andere functies in het magazijn of op kantoor behoort tot de mogelijkheden.

Laagdrempelig

Kenmerkend voor Panduit ECW B.V. is de (internationale) samenwerking tussen collega’s, de verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, laagdrempeligheid en ook zeker de hands on-mentaliteit van de medewerkers.

Panduit ECW B.V. is altijd op zoek naar gemotiveerde, getalenteerde mensen die graag in oplossingen denken.

 

Doorgroeien naar andere functies behoort tot de mogelijkheden