Chat

Werkzaamheden bij Brink XL

Brink XL is regelmatig op zoek naar personeel. Schrijf je in en ontdek de mogelijkheden die er zijn binnen dit mooie bedrijf!

Werken bij Brink XL

De specialist in fijnmazige distributie van lengtegoederen

Bij Brink XL kunnen klanten terecht voor logistieke oplossingen voor goederen met afwijkende afmetingen. Denk hierbij vooral aan langgoed zoals plaatmaterialen, houtpakketten, buizen, profielen etc. Ze zijn door hun combinatie van gewicht en/of afmeting lastig te hanteren. En daarmee ook extra gevoelig voor beschadigingen.

Daarnaast is Brink XL de vaste vervoerder voor een aantal opdrachtgevers met specifieke wensen ten aanzien van de uitvoering of de inzet van aangepast materieel. De goederen die worden vervoerd zijn niet uniform. Voor een standaard transporteur is dit moeilijk in te plannen en te vervoeren. Brink XL is daarom expert op dit gebied en kunnen hierdoor deelzending efficiënt combineren met het aanbod van andere klanten.

Het hele bedrijf is ingericht op deze lange lengtes en niet op palletplaatsen, dat is terug te vinden in:

  • Een speciaal ingerichte sorteerloods met expeditie ruimte voor lengtegoederen;
  • Planning: die denkt in lengte x breedte x hoogte;
  • Op- en overslagteam: dat gewend is aan zijbelading;
  • Materieel met schuifzeilopleggers met meesturende assen, autolaadkranen, en meeneemheftrucks;
  • Gecertificeerde chauffeurs: die kunnen laden/lossen op iedere locatie.

De wagens van Brink XL rijden hun dagelijkse routes, voornamelijk door Nederland en België. Het laden en lossen doet BrinkXL niet alleen bij de industrie en de handel maar juist vaak op lastig bereikbare locaties zoals op bouwlocaties en bij particulieren.

Familiebedrijf

Brink XL is een familiebedrijf wat ruim 80 jaar bestaat en wordt vanaf 1997 geleid door Henk Brink Jzn. Eerst samen met zijn familie maar vanaf 2019 is Henk Jzn als vertegenwoordiger van de derde generatie Brinken eindverantwoordelijk voor al het reilen en zeilen bij Brink XL.

“Met plezier werken”

Eerlijkheid, respect, vertrouwen, verantwoordelijkheid, betrokkenheid en duurzaamheid zijn belangrijke kernwaarden voor Brink XL, maar het “met plezier werken” staat bovenaan. Op die manier wil Brink XL niet alleen die betrouwbare leverancier van logistieke diensten zijn maar samen op alle fronten kunnen blijven werken aan een continue verbetering van de logistieke dienstverlening, “gewoon, beter met Brink XL”.

 

Gewoon, beter met Brink XL