Chat

Werkzaamheden bij DB Schenker

DB Schenker heeft regelmatig vacatures voor onderstaande beroepen en functies. Meld je aan en ontdek jouw mogelijkheden bij dit mooie bedrijf!

 

Werken bij DB Schenker

DB Schenker over de hele wereld

Als wereldwijde marktleider met meer dan 140 jaar logistieke ervaring is DB Schenker er trots op om industrie en handel te ondersteunen in de wereldwijde uitwisseling van goederen.

DB Schenker is de toonaangevende dienstverlener in logistiek - ze ondersteunen industrie en handel in de mondiale uitwisseling van goederen door middel van landtransport, wereldwijde lucht- en zeevracht, contractlogistiek en supply chain management. Geïntegreerde logistiek is aanwezig op de belangrijkste knooppunten ter wereld, waar de goederenstroom een doeltreffende link tussen vervoerders creëert. De value-added services zorgen ervoor dat de goederenstroom probleemloos verloopt en dat supply chains gestroomlijnd blijven en optimaal succes kunnen boeken. Het bedrijf neemt topposities in in de auto-industrie, technologie, consumptiegoederen, beurslogistiek, speciale transporten en speciale evenementenlogistiek.

DB Schenker in Twente

De historie van DB Schenker in Twente gaat al enige tijd terug. Eind jaren 80, begin jaren 90 werden hier al de wortels gelegd door het toenmalig Scansped, dat later overging in DB Schenker-BTL, werd uitgebreid met Logistiek en nu bekend is als DB Schenker. Deze lange historie zien we terug in de huidige locatie aan de Hanzepoort in Oldenzaal. Klanten en medewerkers werken daar al ruim 20 jaar samen en hebben in die tijd een hechte relatie opgebouwd. Binnen de business unit logistiek zorgt DB Schenker er iedere dag weer voor dat de goederen van hun klanten goed worden beheerd en behandeld. De werkzaamheden bestaan uit het lossen van vrachtwagens en containers. De goederen worden na controle m.b.v. hef- en reachtrucks naar de juiste locatie in het magazijn gereden, waarbij alle stappen worden vastgelegd in het warehouse management systeem. Bij het verzamelen van orders kunnen op verzoek van de klanten extra services, zoals ompakken en labelen worden uitgevoerd. De te versturen goederen worden veelal via het uitgebreide landtransport netwerk vervoerd naar diverse locaties binnen en buiten Europa. Mensen die hun verantwoordelijkheid durven te nemen, een goede samenwerking tussen de diverse afdelingen en een strakke planning zijn van groot belang om de goederen op het juiste moment en in perfecte conditie bij de klant af te leveren. Ook een vlekkeloze administratie is dan natuurlijk onmisbaar. Het team van office medewerkers verzorgt alle benodigde (douane) documenten en houdt goed in de gaten dat alle opdrachten tijdig en correct worden verwerkt en gefactureerd. Om dit alles nu en in de toekomst snel en vakkundig te kunnen blijven verzorgen is onderhoud en innovatie nodig. Ook voor innovatieve duizendpoten biedt logistiek de perfecte werkplek, waar zij al hun creativiteit kunnen toepassen om de processen iedere dag slimmer en efficiënter te organiseren.

Werken bij DB Schenker 

Het succes van DB Schenker wordt niet aan het toeval overgelaten – de medewerkers sturen en controleren de transportnetwerken van de toekomst – over lucht, zee, weg en spoor. Overal ter wereld streven ze naar optimalisatie van teamwork. Zo groeien ze samen ondanks onze verschillende taken en verantwoordelijkheden.

Het succes van DB Schenker wordt niet aan het toeval overgelaten